+ 86 0731-89837621

EN
сите категории

случај

случај

Производството на урсодеоксихолна киселина со употреба на биолошки ензимски метод наместо хемиски метод развиен од нашата компанија ги реши проблемите со заштитата на животната средина и ефикасноста на производството на нашиот клиент Changde Yungang Biotechnology Co., Ltd., кој значително го подобри приносот и квалитетот на производот, намален производство на трошоците и зголемени економски придобивки. Проектот е индустријализиран.

Нашата компанија успешно истражуваше цел пакет на нови технологии за вадење, прочистување и имобилизирање на ензимски протеини од генетски инженерирани бактерии, поставувајќи цврста техничка основа за синтеза на урсодеоксихолна киселина со ензимски метод. Иновациите се следниве:

1. За прв пат, ензимот UD серија се применува на процесот на урсодеоксихолна киселина. Ензимската синтеза на урсодеоксихолна киселина е хемиски синтетизирана во споредба со претходната. Методот на полусинтеза има предности на едноставен процес, висока ефикасност на производството и заштита на животната средина .;

2. Користејќи нов индуктор, утврдете ги оптималните услови за ферментација за да добиете повисок принос на ензимот со проучување на формулата за ферментација;

3. Директно собирање на бактериски ензими за производство, поедноставување на чекорите за екстракција и прочистување на ензимот и зачувување на активноста на ензимот со максимална ефикасност.