+ 86 0731-89837621

EN
сите категории

Проект

Проект

Д-пантолактонот е важен хирален посредник за синтеза на сериите Д-пантотенска киселина. Главно се користи за синтеза на пантотенска киселина (витамин Б5) или калциум сол, Д-пантенол (витамин Б5), Д-пантоетиламин и други производи.

Нашата компанија усвојува саморазвиени микробиолошки генетски инженерски бактерии Л-лактонохидролаза кои произведуваат бактерии и прелиминарна технологија на процеси и имобилизирана технологија за подготовка на носач, и подготвува Д-пантолактон по следниов пат за да подготви Д-калциум пантотеј:


Преку скоро една година развој на технологија и оптимизација на процесите, ферментацијата со висока густина моментално се користи во системот на експресија E. coli, а дејноста за ферментација може да достигне 15000 U / L, а стабилна и сигурна екстракција на ензими, прочистување, модификација и имобилизација линија се утврдени. Течноста на ензимот има висока чистота, голема активност за имобилизација, добра јачина, добра перформанси на филтрација, висока ефикасност во процесот на ензимска подготовка на Д-пантолактон, едноставен процес и добар квалитет на производот. Преку оптимизација на технологијата за подготовка за воведување имобилизирани превозници, технологијата за подготовка на превозникот, исто така, направи значителни достигнувања во процесот и цената. Преку мали и средни тестови, активност на имобилизација може да достигне повеќе од 100U / g, а серијата на конверзија на циклусот може да се пресмета до околу 100 серии според стапката на распаѓање на ензимската активност.